U kunt het installatie programma voor TopoAlbum hier downloaden. Dit programma bevat geen geregistreerde digitale handtekening: afhankelijk van uw instellingen zal Windows hierover een waarschuwing geven. De handleiding is in pdf formaat en bevat dezelfde informatie als deze website.

Deïnstalleer altijd een eventuele oudere versie voordat u de nieuwe installeert.

TopoAlbum zoals hier te downloaden bevat de twee kleinste schalen van de Blue Marble satelliet mozaïek en hoogte kaarten voor een klein deel van Europa. Meer Blue Marble en hoogte kaarten wordt verkregen door de benodigde (gratis) bestanden van het web te downloaden in in TopoAlbum te installeren. Voor meer informatie over Blue Marble en hoogte bestanden volgt u de links.

Updates versie 15 L

Updates versie 15 K

Updates versie 15 J

Updates versie 15 I, H, G, F

Updates versie 15 E

Updates versie 15 D

Updates versie 15 C


Als TopoAlbum niet met uw Garmin GPS werkt...

TopoAlbum ondersteunt een verscheidenheid aan Garmin GPS toestellen, waaronder GpsMap, eTrex Summit, eTrex Ventura/Mariner, eTrex Euro, eTrex Vista, eTrex Legend, GPS 60C, GPS60CS, GPS60Cx, Geko301 , ForeTrex, eMap en de Garmin Quest. Zowel de seriŽle als de USB verbinding kan worden gebruikt.

Als het niet werkt, dan
 1) controleer de aansluiting op de juiste poort
 2) controleer of de gps op het 'garmin' protocol staat ingesteld
 3) stop processen die zich met de poorten bezig houden (task scheduler, virus scanners enz.)

Een andere oorzaak is dat de documentatie van Garmin, over hoe met een GPS kan worden gecommuniceerd moet worden, niet volledig is en de software in de gps voortdurend verandert. We proberen steeds de nieuwste (ontbrekende) informatie te verkrijgen door het verzamelen van test-logs. Als uw Garmin gps niet met TopoAlbum werkt (na 1, 2 en 3 te hebben geprobeerd), volg dan de hieronder staande procedure en stuur ons het resultaat op. We stellen het zeer op prijs, en vaak is het een kleine aanpassing die het geheel weer werkend maakt!

Een test-log maken.

Zorg ervoor dat op de GPS enkele waypoints, een of meerdere korte routes en een of meerdere korte tracks staan. Hoe korter de track, hoe kleiner het test-log bestand. Sluit de GPS aan en selecteer in TopoAlbum het 'GPS - Schrijf test-log bestand' menu. Met het dan opkomende dialoog bepaalt u de naam van het bestand en kiest u vervolgens OK. Het bestand wordt dan gemaakt.

De test-log is een txt bestand. Het kan eenvoudig met Notepad worden geopend en bevat geen confidentiŽle informatie. Met dit bestand kunnen wij de communicatie van TopoAlbum met de Garmin GPS robuuster maken. Stuur de complete inhoud vervolgens naar info@topoalbum.nl.


Zonder Registratiecode: de niet geregistreerde versie.

De eerste keer dat u TopoAlbum opstart verschijnt het registratie dialoog. U kunt zonder registratiecode het programma evalueren: kies daarvoor OK zonder een code in te voeren.

Zonder registratiecode is het programma in functionaliteit beperkt. Wel kan het onbeperkt GPS gegevens van een file laden, van de GPS halen en naar de GPS sturen. De niet geregistreerde versie is dus geschikt om wandelingen van het web te halen en op de GPS op te slaan.

De beperkingen van de niet geregistreerde versie treden op bij het opslaan van gegevens. Maximaal bewaart de niet geregistreerde versie van het programma dan:

We raden aan om TopoAlbum eerst op uw PC te testen voordat u registreert. Als TopoAlbum zonder registratiecode (binnen de beperkingen) niet bij u mocht werken, dan heeft het geen zin om een registratiecode aan te vragen.

Wat kunt u testen?


Registratiecode aanvragen

Als dit allemaal werkt en u bent tevreden met de functionaliteit van dit programma dan kunt u op de pagina Registreren een registratiecode aanvragen die de beperkingen opheft.


Installatie verwijderen

Om TopoAlbum van uw systeem te verwijderen volgt u de standaard methode van Windows:

  1. Kies het Start menu
  2. Kies Configuratiescherm
  3. Kies Software
  4. Selecteer TopoAlbum en vervolgens
  5. Wijzigen/Verwijderen

Hierna is TopoAlbum van uw systeem verwijderd (Waarom u dit zou willen is ons een raadsel).