1.3 Instellingen

Top

Introductie
  Functionaliteit
  Interface
  Instellingen
  Beginnen
Scannen
GPS data
Beheren
Display
Album
Nieuwe kaart
Infobase

Instellingen, zoals de kleuren die gebruikt worden voor wel of niet geselecteerde objecten, kunnen worden gewijzigd via het voorkeuren dialoog (kies menu "Bewerken - Voorkeuren..."). Deze instellingen gelden dan voor alle documenten.

In het 'Kaarten' kader van dit dialoog wordt de bestandsmap gegeven waar kaartmateriaal wordt opgeslagen. De inhoud van deze bestandsmap wordt niet automatisch verplaatst als u de naam veranderd: dit dient u indien gewenst zelf te doen. Het wijzigen van deze map maakt het mogelijk om meerdere kaart verzamelingen te beheren. 'Start' in dit kader geeft aan welke kaart initieel getoond wordt in het venster van een nieuw document.

In het 'Gps' kader staat het type GPS en de initiŽle seriŽle of USB poort waar de GPS normaal gesproken op aangesloten wordt.

Het 'Infobase' kader bevat de bestandsmap waarin de infobase bestanden komen te staan. U kunt een nieuwe map selecteren met de '...' knop. De inhoud van de bestaande map wordt niet automatisch verplaatst: dit dient u indien gewenst zelf te doen. Nieuwe bestanden worden pas gemaakt op het moment dat TopoAlbum beŽindigd wordt.

Het 'Teken instellingen' kader geeft de opties voor het tekenen van de GPS data op de kaart, zowel in geselecteerde als in niet geselecteerde toestand. Door de kleur rechthoek te selecteren verschijnt de kleuren dialoog waarmee de gewenste kleur voor de gegeven toestand kan worden ingesteld.